• Σωκράτους 22, Ομόνοια
  • Τηλ : 2105200059
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 09:30-19:00

ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

  1. Η εγγύηση αρχίζει από την ημέρα αγοράς της συσκευής και ισχύει για 1 έτος*. Σε περίπτωση DOA (Dead on Arival) η συσκευή αντικαθίστασται από την iBGMARKET.COM.

Μετά την πάροδο των 7 ημερών η συσκευή καλύπτεται από την επίσημη αντιπροσωπεία.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το προϊόν κατά την ενεργοποίησή του από τον χρήστη παρακαλώ απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2105202064 (τεχνική υποστήριξη)

  1. Παρακαλώ προσκομίστε την απόδειξη αγοράς, που λειτουργεί ως κάρτα εγγύησης όταν πρέπει να επισκευάσετε το προϊόν σας. Στην περίπτωση μη ύπαρξης παραστατικού αγοράς ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εγγύηση.
  2. Η εγγύηση δεν καλύπτει τον φορτιστή καθώς και την μπαταρία της συσκευής.
  3. Η εγγύηση δεν καλύπτει τα έξοδα αποστολής και μεταφοράς για επισκευή ή/και αντικατάσταση του προϊόντος από και προς την εταιρεία μας.
  4. Αν οι αγορές σας αφορούν οθόνες LCD, παρακαλούμε να μην αφαιρείτε το προστατευτικό της  οθόνης εώς ότου σιγουρευτείτε για την σωστή λειτουργία της, καθώς σε αντιθετη περίπτωση δεν γίνονται αλλαγές.

Η εγγύηση παύει αυτόματα να ισχύει σε περίπτωση που:

α. Η βλάβη προκλήθηκε επειδή ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί ή δεν συντηρεί τη συσκευή σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρηστών.

β. Η βλάβη προκλήθηκε από βρέξιμο, πτώση ή απρόσεκτη φύλαξη.

γ. Η βλάβη προκλήθηκε από επισκευή, μετατροπή ή καθαρισμό της συσκευής σε μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα της περιοχής.

δ. Έχουν αλλοιωθεί πληροφορίες όπως : η ημερομηνία αγοράς, το όνομα και το είδος του προϊόντος ή το παραστατικό απόδειξης της αγοράς.

ε. Η βλάβη προκλήθηκε εξαιτίας πρόσθετων ατυχημάτων όπως ανωτέρα βία, διαφορά ή πτώση τάσης ρεύματος, κακή φόρτιση μπαταρίας από τον αγοραστή. (Αρχική φόρτιση 5-6 ώρες).

στ. Παρακαλούμε όπως φυλάξετε την κάρτα εγγύησης (απόδειξη αγοράς) σε ασφαλές σημείο γιατί δεν θα σας χορηγηθεί νέα σε περίπτωση απώλειας.

ΤΕΛΟΣ για να προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή ή αντικατάσταση θα πρέπει η ζελατίνη προστασίας της οθόνης να μην έχει αφαιρεθεί απο την συσκευή, και να υπάρξει έλεγχος απο το τμήμα service.

Το ibgmarket.com σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά κάποιο ελαττωματικό προϊόν ή επιστρέφει χρήματων, εάν δεν έχει προηγηθεί έλεγχος άπο το εκάστοτε service τις αντίστοιχης εταιρίας.

Επιστροφές Κινητών:

Δεχόμαστε επιστροφές κινητών μόνο αν η συσκευασία είναι ανέγγιχτη και μαζί με όλα τα εξαρτήματα. Επίσης δεν θα επιβαρύνεστε τα έξοδα αποστολής εφόσον αποστείλετε το δέμα σας με γενική ταχυδρομική . Με οποιαδήποτε άλλη μεταφορική θα επιβαρυνθείτε τα μεταφορικά.

Το επίσημο service για συσκευές NokiaSamsungHuawei ,Sony,Apple,LG,Motorola

– SAMSUNG 801117267864 και από κινητό 2106897691 http://www.samsung.com/gr/
– SONY 80111810810 https://www.sony.gr/
– APPLE2119991260 http://www.infoquest.gr/
-LENOVO 2111984507https://www3.lenovo.com/gr/el/
-MOTOROLA 2109902582 2109952742 http://www.cellcom.gr/site/gr/
-LG ΣΕ PROCORDIA 2107777076https://www.procordia.gr/ 

-XIAOMI, MEIZU& ONEPLUS είναι για ένα χρόνο